Je trilei reinigen met water of een natte doek

Nadat je hebt genoten van je vibro ei (of ander seksspeeltje) zorg je er natuurlijk voor dat je hem weer goed schoonmaakt zodat je deze de volgende keer weer direct kunt gebruiken. Natuurlijk zit je daar niet direct op te wachten maar een seksspeeltje schoonmaken is niet moeilijk en is zo gedaan.

Bacteriën kunnen zich nestelen op je vibratie ei en kunnen zich vermenigvuldigen als je het speeltje niet zorgvuldig reinigt. Het is belangrijk dat je het speeltje niet zomaar onder de kraan stopt voordat je hebt gekeken of hij waterproof is of niet! Is je trilei waterproof? Dan kun je hem zonder problemen onder de kraan afspoelen, is hij spatwaterdicht dan kun je beter een natte doek gebruiken. Een toyreiniger is hierbij zeer geschikt. Nb. Vibrerende eitjes welke werken op batterijen zijn bijna nooit waterproof!

Een ruim overzicht aan zowel waterdichte als spatwaterdichte vibratie ei producten vind je op onze webshop Vibratieeitje.nl

Een waterproof vibratie eitje schoonmaken

Als je zeker weet dat je bullet waterproof is dan kun je hem eenvoudig schoonmaken onder de warme kraan of in de vaatwasser. Indien je kiest voor je vaatwasser dan mag je geen vaatwas tabletten gebruiken. Kijk wel eerst even of het eitje goed is afgesloten. Draai hem voor de zekerheid stevig dicht. Als je jouw speeltje onder de kraan reinigt kun je het beste een desinfecterende zeep gebruiken. Ga niet als een malle tekeer maar wrijf de bullet voorzichtig schoon. Breng wat zeep aan over het gehele eitje en spoel hem vervolgens goed schoon. En dan bedoelen we echt goed want eventuele zeepresten kunnen de PH-graad van je vagina verstoren.

Maak je vibratie ei / sextoy schoon met een toyreiniger

Als je er zeker van wilt zijn dat je seksspeeltje 100% schoon wordt dan kun je het beste een toyreiniger gebruiken. Dit is een speciaal ontwikkeld schoonmaakmiddel voor sextoys. Je kunt een toyreiniger dus ook gebruiken voor je andere seksspeeltjes. Toyreinigers zijn eenvoudig in gebruik en desinfecteren het materiaal van je trilei optimaal. Er zijn diverse soorten toyreinigers maar het maakt in principe niet uit welke je gebruikt.

Toycleaners zijn verkrijgbaar in een fles, spray of dispenser. Breng na gebruik een toyreiniger aan op je eitje. Smeer het uit over de gehele bullet. Je kunt ook een beetje toyreiniger op een doekje spuiten en daarmee vervolgens je vibrerende eitje voorzichtig schoon wrijven. Vervolgens wrijf je het eitje droog met een droge doek of een stukje keukenpapier. Het is belangrijk om te weten dat je hiervoor een neutrale doek gebruikt, bijvoorbeeld een keukendoek. Gebruik geen geparfumeerde doekjes en/of doekjes met een olie of balsum!

Meer informatie over het schoonmaken van seksspeeltjes vind je ook op de website van Climaximaal.nl

Bekijk de webshop