Je bent erover uit en wilt een (nieuwe) vibrator kopen. De volgende vraag is: welke vibrator? Dat kan ingewikkeld zijn omdat er werkelijk duizenden verschillende merken, soorten en maten zijn. Maar welke vibrator is het beste? En welke laat jou echt klaarkomen? Geen zorgen we gaan je alles uitleggen welke vibrator het beste bij jou past.

De perfecte vibrator kopen, is net zoiets als de perfecte man zoeken. Soms heb je wat geduld nodig, soms ga je de mist in, maar uiteindelijk past op ieder potje een dekseltje (en een perfecte vibrator!). Er zijn een aantal vragen belangrijk tijdens je zoektocht zoals: welk plekje van je lichaam wil je stimuleren en welke vibrator is daarvoor geschikt? Wat is een goede kwaliteit vibrator? Welk formaat kies ik? Waar moet ik op letten bij de aanschaf? Is de vibrator gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden? Hoe verhoog ik het genot? Kan ik nog extra hulpmiddeltjes aanschaffen? En natuurlijk last but not least: wat is mijn budget? We hopen hier antwoord te geven op alle vragen die jij hebt over vibrators!

Welk plekje wil je stimuleren?

Met een vibrator kan je diverse plekjes in je lichaam stimuleren, namelijk: clitoraal, vaginaal, g-spot en anaal. De meeste vrouwen komen klaar na clitorale stimulatie, maar er zijn er ook die niet zonder vaginale stimulatie kunnen of van beiden genieten (vaginaal plus clitoraal tegelijkertijd)? Anale stimulatie wint terrein. Voor ieder type stimulatie zijn er specifieke vibrators. Meer weten over welk plekje je kunt en/of wilt stimuleren? Hier de uitleg.

Vibrator voor clitorale stimulatie

Bijna alle vrouwen genieten van stimulatie van de clitoris. Het is een prettig, opwindend en prikkelend gevoel. De meeste clitoris vibrators hebben een functie voor uitwendige stimulatie, maar er zijn ook vibrators die speciaal voor uitwendig gebruik gemaakt zijn, de zogenaamde stimulators. Ben je een fan van clitorale stimulatie dan adviseren we je te kiezen voor een stimulator. Deze uitwendige vibrators zijn vaak klein, ergonomisch, hebben verschillende tril- en stimulatie standen en zijn in de regel heel stil in gebruik.

Goede vibrators voor clitoris stimulatie

Een goede clitoris vibrator of stimulator is echt helemaal toegespitst op het prikkelen van de clitoris. Omdat een vibrator de trilling en vibratie veel langer volhoudt dan een bewegende tong of vinger is het gevoel heel intens. De sensatie van een clitoris vibrator is enorm! Het resultaat? Een heerlijk langdurig en zeer intens clitoraal orgasme.

Wat is het verschil tussen een clitoris stimulator en vibrator?

Een stimulator, de naam zegt het al, stimuleert en prikkelt de huid en is geschikt voor uitwendig gebruik. Een stimulator geeft een heerlijke sensatie en werkt ontspannend en kalmerend als je bijvoorbeeld je rug, nek en schouders streelt. Een vibrator is geschikt voor inwendig gebruik, we noemen dit ook wel (vaginale) penetratie. Met een clitoris vibrator duiden we op de vibrators die ook geschikt zijn voor stimulatie van de clitoris. Eén van de meest bekende is de Tarzan vibrator of Bunny vibrator, deze zorgt voor een optimale erotische massage van zowel de vagina als de clitoris.

Vibrator voor vaginale stimulatie

Zoals gezegd genieten de meeste vrouwen van clitorale stimulatie bij het masturberen, maar bij sommige vrouwen hoort vaginale stimulatie daar absoluut bij! Geniet jij het meest van vaginale stimulatie, kies dan voor een vibrator of dildo die je in kunt brengen. Onze tip: voor optimale stimulatie van de vagina, kies je voor een groter formaat. Weet je nog niet zo goed wat je lekker vindt, kies dan voor een middelgroot formaat. Kies je voor een vibrator of dildo die naast vaginaal ook je g-spot of clitoris stimuleert, dan wil je nooit meer anders! In de categorie vaginale vibrators onderscheiden we de klassieke vibrators, de staafvibrators en de realistische vibrators of dildo’s. Alle drie uitermate geschikt voor optimale vaginale stimulatie. Een goede aanvulling op deze type vibrators is de Tarzan vibrator die naast vaginaal ook clitoraal stimuleert.

G-spot stimulatie

De meeste vrouwen krijgen een orgasme dankzij clitorale stimulatie, maar ook vaginale stimulatie en g-spot stimulatie kunnen tot een orgasme leiden. Het meest intense orgasme beleven vrouwen in de regel als minimaal 2 plekjes gestimuleerd worden. Het meest gangbare vaginaal en clitoraal, maar voor wie de g-spot kan vinden is stimulatie daarvan wel een heerlijke aanvulling op je seksleven. Aangezien de G-spot aan de voorkant (buik) en circa 5 cm vanaf de ingang van je vagina zit, kan je iedere vibrator en dildo gebruiken voor G-spot stimulatie. Maar een échte, goede G-spot vibrator herken je aan een iets gebogen (vaak breder) topje waarmee je de G-spot stimuleert.

Vibrator voor anale stimulatie

You love it or you hate it. Dat is vaak de gedachte bij anale seks. Maar het hoeft niet direct penetratie en seks te zijn; start eens met anale stimulatie. Alleen het zachtjes masseren van de anus kan al een enorme toevoeging zijn aan je seksleven. De anus is heel gevoelig en stimulatie hiervan geeft sensaties en tintelingen in je lijf die je extra opgewonden maken. Je kan de anus zachtjes met je vingers stimuleren of gebruik een anaal seksspeeltje. Zowel voor hem als voor haar een aanrader. Probeer het eens…Kan je een gewone vibrator ook anaal gebruiken? Het antwoord is liever niet. Er zijn speciale anaal vibrators die ontworpen zijn voor anaal gebruik. Een anale vibrator is veel dunner, zodat je ‘m makkelijker in kunt brengen. Daarnaast zit je met een puntje hygiëne. Hetzelfde geldt voor stimulators. Wil je een stimulator voor anaal gebruik? Koop dan een extra stimulator en gebruik deze alleen voor anale stimulatie. De andere kun je gebruiken voor de rest van je lichaam.

 

 

Welke type vibrator past bij jou?

Er zijn heel veel verschillende type vibrators. Welke? Er zijn clitoris vibrators, staafvibrators, anaal vibrators, design vibrators, realistische vibrators, tarzan vibrators, g-spot vibrators, vibrators met afstandsbediening en natuurlijk de stimulators. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan is dit exact de informatie die je nodig hebt. Hier vind je een uitleg van alle type vibrators en waar je ze voor kunt gebruiken. Lees het rustig door en bepaal zelf welke vibrator bij jou past.

 

WELKE TYPE VIBRATOR PAST DAARBIJ?

Ben je eruit welk plekje (of welke plekjes) je wilt stimuleren dan kun je vervolgens bepalen welk type vibrator daar het beste bij past. Hier een kort overzicht van de verschillende vibrators en welk type stimulatie erbij hoort):

Lees hier alles over de verschillende type vibrators.

Vibrator kopen? Waar moet ik op letten?

Sta je op het punt om (online) een vibrator te kopen? Dan is het goed om toch even op een paar puntjes te letten. Zo is het materiaal belangrijk, niet alle materialen zijn even veilig. Let ook op de vibratie- en trilstanden. Kies je voor een accu of batterijen? Welk formaat past eigenlijk het beste en hoe check je dat? Welke dB produceert de vibrator en waar vind je dat? Je wilt liever niet dat de buren meegenieten, wel? Voor gebruik in bad of onder de douche kies je een waterproof vibrator. Onze tip: lees de productspecificaties aandachtig door en weet wat je koopt! Heb je nog vragen? Lees hier alle informatie over de specificaties van een vibrator.